Reserveren

Studioflitsers

In de fotografie branche zijn allerlei studioflitsers te krijgen, van €100 tot €10.000. Hoe weten we welke studio het beste is voor in/naast onze photobooths, zodat jij uiteindelijk de mooiste foto's krijgt? Dat is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoeveel mensen willen er op de foto?
  • Hoe ver staan de mensen van de camera / studioflitser af?
  • Gebruik je de studioflitser i.c.m. een paraplu, softbox of zonder?

Deze factoren zijn per feest en photobooth verschillend, maar in grote lijnen kunnen we al 90% van de flitsers wegstrepen die niet geschikt zijn voor onze photobooths. Onze flitsers hebben minimaal een flitsvermogen van 300W, zodat iedereen van voor naar achteren goed belicht op de foto komt. De studioflitsers worden, waar mogelijk, bedraad aangesloten op de camera. Soms plaatsen we studioflitsers naast de photobooth (zoals de photobooth Vintage) en kiezen we er voor om studioflitsers draadloos aan te sturen. 

Al onze photobooths zijn voorzien van studioflitsers, dus uiteindelijk maakt het niet uit welke lichtomstandigheden er op de feestlocatie zijn. Felle zon, schemering of volledig donker, wij zorgen er voor dat alle foto's goed belicht uit de printer rollen. Vaak is het donker op een feestlocatie, daarom zorgen we ook altijd voor continu licht. Dit kan door ingebouwde LED verlichting (soms ook nog in te stellen in kleur) of door continuverlichting in te schakelen in de studioflitsers.

Als je de studioflitsers niet ziet, dan kun je er van uit gaan dat deze is ingebouwd. Bij onze handgemaakte photobooths zijn de flitsers ingebouwd en wordt het flitslicht egaal verspreid door de ruimte (diffused). HIeronder een foto van onze held Jordy, die de photobooth Classic aan het instellen is. Hier is goed de LED verlichting en studioflitser (rode pijl) te zien.

Naast een paraplu of softbox op een flitser, bestaat er ook zoiets als een beauty-dish. Deze zorgt voor een mooie vignettering rondom de foto en geeft een prachtig effect in de ogen. De beauty-dish (de naam zegt het al) ziet er ook erg mooi op, bij Fotodoos staat de studioflitser bij ons op de Mirror fotospiegel!

Soms is een studioflitser niet nodig en hebben we genoeg aan continulicht. Bij onze GIF photobooth hebben wij continulicht ingebouwd, die in helderheid instelbaar is. Overdag kan het uitgeschakeld worden, in het donker zetten we het aan. Smile! :)

Bij de Vintage of losse fotograaf (bijv. in combinatie met green-screen), plaatsen we altijd minimaal twee studioflitsers. De Vintage voorzien we graag van mooie witte of zwart/gouden paraplu's en bij een green-screen fotograaf paraplu's en softboxen.