Reserveren

Fotokader

Wat is dat nou precies, een fotokader? Simpel gezegd is het het ontwerp van de fotoprint. Op iedere print staan meerdere foto's (bijvoorbeeld drie foto's onder elkaar voor een fotostripje). Om de foto's heen (en er overheen) kunnen we artwork plaatsen. Dus bijvoorbeeld een logo, namen, een datum, een link naar een website, eigenlijk is alles mogelijk.

Voor iedereen die een photobooth huurt bij Fotodoos, ontwerpen we een uniek gepersonaliseerd fotokader. Dit is altijd inbegrepen, maar het is afhankelijk van je gekozen pakket hoeveel we personaliseren. Het ontwerp maken we geheel op basis van jullie wensen. Hoe dat fotokader eruit komt te zien is afhankelijk van de photobooth die je huurt.

Het fotokader is het ontwerp van het printje. Het printje kan een grote foto zijn van 10x15cm of twee fotostrips van 5x15cm. Het fotokader bestaat uit drie lagen:

  1. Achtergrond: artwork achter de foto
  2. Foto's (kies zelf hoeveel, waar en rotatie)
  3. Overlay: artwork over de foto

Het ontwerpen van een mooi uniek fotokader bestaat uit een aantal stappen:

  1. Kies een fotostrip of grote foto
  2. Kies het aantal foto’s
  3. Maak een mooi ontwerp
  4. Een green-screen gebruiken

Fotokader voor je bruiloft?

Bij een photobooth op een bruiloft nemen we vaak de trouwkaart als uitgangspunt. Zo is alles in dezelfde stijl en wordt het een mooi geheel! Wanneer je de digitale versie van je trouwkaart naar ons stuurt, zal onze grafisch ontwerper hiermee een ontwerp maken. Wil je alleen jullie namen erop? Of misschien ook de datum? Wellicht hebben jullie een mooi logo van jullie initialen dat in het design verwerkt kan worden. 

Fotokader voor je zakelijk event?

Organiseer je een zakelijk evenement, dan kunnen we het ontwerp baseren op een huisstijl of beeldmerk. We verwerken het logo op het kader of gebruiken de kleuren uit je huisstijl. Ook hierin is heel veel mogelijk. Je geeft je wensen door aan onze designer en daarna ontvang je altijd een conceptversie ter goedkeuring. Als je bij ons een photobooth huurt voor een beurs of andere zakelijk event, dan is er vaak ook een thema. Bijvoorbeeld een nieuw product of project, indien hier artwork voor beschikbaar is (bijv. een brochure / flyer), dan kunnen we ook op basis hiervan een design maken. 

Formaat

De meeste photobooths printen fotostripjes met drie foto’s. Deze wordt dan dubbel afgedrukt. Deze fotostripjes zijn 5 x 15 cm. Wil je liever één grotere foto op ansichtkaart formaat (10 x 15 cm)? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval komt het ontwerp als een overlay over de foto. Daarnaast kunnen we ook variëren in de grootte en plaatsing van de foto’s binnen het ontwerp. Ga je zelf aan de slag? Maak dan je ontwerp in het onderstaandeformaat:

  • 10x15cm: 1844x1240px @ 72dpi
  • 5x15cm (fotostrip): 1844x620px @ 72dpi.

Wist je dat we ook in groot formaat kunnen printen? Je krijgt dan een afdruk van 15 x 20 cm.