Reserveren

Dierendag foto activatie Ranzijn tuin & dier

4 oktober, dierendag. Ieder jaar weer dé dag om jouw huisdier lekker in het zonnetje te zetten. Bij Ranzijn tuin & dier denken ze hier natuurlijk hetzelfde over en hebben ze dit jaar besloten om bij alle vijftien vestigingen het baasje en huisdier op de foto te laten zetten door Fotodoos. Zeg nou zelf, hoe vaak sta jij op de foto met jouw huisdier?

Het doel van de dierendag actie is klantenbinding, offline promotie en dataverzameling. De klanten worden in ieder filiaal vermaakt met verschillende activaties, waaronder de fotoshoot. Als aanvulling is er gekozen voor een green-screen set-up, waarbij het achtergrond door de klant geselecteerd kan worden. In de voorbereidingen is er door Ranzijn tuin & dier gekozen voor drie verschillende achtergronden; frisse groene blaadjes, een spannende jungle of een kleurrijk hartjespatroon. De bewerkte foto’s werden direct op XXL-formaat geprint, maar liefst 15x20cm! Ieder baasje kreeg direct een foto mee, om thuis een mooi plekje te geven.

Dataverzameling

Als je eenmaal een leuke foto hebt van jou en je huisdier, dan wil je deze natuurlijk aan iedereen showen. Alle green-screen fotografen waren voorzien van een sharing kiosk, zodat klanten hun foto naar zichzelf, familie of vrienden kunnen e-mailen. Eenmaal akkoord met de disclaimer werd de foto live verstuurd en kreeg de klant 10% korting op hun volgende aankoop. E-mailadressen werden door Fotodoos verzameld, om uiteindelijk te overhandigen aan Ranzijn tuin & dier.

Resultaten

Maar liefst 92% heeft gebruik gemaakt van de e-mailfunctie en iedereen vond het leuk om in een later stadium nogmaals benaderd te worden door Ranzijn tuin & dier. In totaal zijn er meer dan 1250 e-mailadressen verzameld, bijna 10 per uur, per filiaal. Een paar foto’s maken, uitkiezen en printen neemt al gauw vijf minuten in beslag. Er is dus continu doorloop geweest bij alle fotografen. Al-met-al een succesvol project!

Reacties van klanten

De beste bevestiging is uiteraard van de klanten zelf. 

  • Hartelijk dank voor de leuke spontane foto’s. Erg blij mee! 
  • Aardige fotograaf. Hartelijk dank voor het opsturen van de foto, ik vind hem steeds leuker!
  • Ik wil even mijn complimenten geven aan de dame die de dierenfoto's heeft gemaakt. Wat zijn ze prachtig!!!! Chapeau!!!!

Conclusie

Door inzet van de juiste technieken, is het mogelijk om meerdere doelen te behalen. Bij iedere vestiging van Ranzijn tuin & dier is de klantenbinding verhoogd, door bij de fotoshoot extra aandacht te geven aan de klant. De XXL-print en green-screen verhogen het wow-factor bij de klanten en klanten komen speciaal naar de winkel om hun huisdier op deze manier in het zonnetje te zetten. Voor Ranzijn tuin & dier is het succes, direct meer bezoekers in de winkels, hogere klantloyaliteit en meer dan duizend e-mailadressen om klanten vaker te benaderen. Nieuwsgierig of wij dit ook voor jouw organisatie kunnen verzorgen? Wij laten ons graag uitdagen!